Vandermark.com

Het vernieuwde besluit inzake Hong Kong vennootschappenOp 3 maart 2014 is het vernieuwde besluit inzake Hong Kong vennootschappen in werking getreden. Het besluit vormt een gemoderniseerd juridisch raamwerk voor de oprichting en structurering van vennootschappen in Hong Kong.

Een belangrijk onderdeel van dit besluit is dat een natuurlijk persoon als directeur van de Hong Kong vennootschap moet zijn aangesteld. De deadline hiervoor is gesteld op 3 september 2014. In situaties waarin de directie wordt gevoerd door bijvoorbeeld een trustkantoor, dient derhalve een aanpassing plaats te vinden. Vind deze aanpassing niet plaats, dan wordt niet voldaan aan het vernieuwde besluit en kan de vennootschap aanzienlijke boetes tegemoet zien.

Het fiscale regime in Hong Kong

Hong Kong kent een relatief eenvoudig fiscal regime, met een lage belastingheffing. Hong Kong kent bijvoorbeeld geen belastingheffing op vermogenswinsten, geen omzetbelasting, en dividenden zijn evenmin belast in Hong Kong. In feite is slechts inkmomen verdiend in Hong Kong belast.

Hierdoor kan Hong Kong in specifieke situaties een uitstekende rol vervullen in internationale belastingbesparende structuren.

Direct contact

Klik hier voor de directe
contactgegevens

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste juridische en fiscale nieuws.
Naam   
E-mailadres   

Quickscan+

Speciaal voor de directeur- grootaandeelhouder is de QuickScan+ ontwikkeld. Lees meer »

Startup+ programma

Voor startende en expanderende ondernemingen is de Startup+ ontwikkeld. Lees meer »